torstai 9. syyskuuta 2010

Kasvimaa odottaa

Tänään ehkä jos vain jaksamme, pitää kerätä porkkanat talteen pellosta ja on siellä muutama peruna, jotta voi vaimolle ja tytölle välillä keitellä niitä. Porkkanoita on sitten jo hiukan enemmän ja ensi vuonna jää kuulemma murto osaan niiden määrä, kun aikaa ei aina löydy kasvimaan kitkemiseen.

Ilma ainakin vielä toistaiseksi komea syksyinen, aurinko pilvettömältä taivaalta paistaa, joten ehkä sitä vois kaivella vaikka makkarapaketin pakasteesta, jotta voi nuotiolla kärventää sellaisen iltasella. Nuotiolla paistaminen eri asia kuin grillaaminen, joka tänä kesänä jäi aika vähäiseksi. Meillä ei sitten ole mitään kaasugrillejä, pari pientä pallogrillia ja nuotiopaikka pihalla ja toistaiseksi ovat riittäneet. On sitä kaasugrilliä kaiken maailman arvonnoista joskus yritetty saada, ei ole tullut. Arvonta voitot muutenkin jääneet aika vähiin, paitsi tänä kesänä voitin puutarhatyökalu setin, jonka vaimolle lahjoitin. Oli kuulemma ihan toimivia tuolla kasvimaalla ja kukkapenkissä. Hetken kyllä elättelin, että josko vaikka mönkijän olisi voittanut, sille kun ois kuitenkin enemmän käyttöä ainakin itsellä.

Tytön nukkuessa ja kahvin keittimen hiljetessä taitaa olla aika kahvin ja pienen kakkupalan kun näytti olevan pöydällä sellaista. Jäi eilisten vieraiden jäljiltä, joten jonkunhan ne on syötävä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti