torstai 13. lokakuuta 2011

Maitojauheesta pannari

Huomasin taas että lokakuu kohta puolessa välissä, joten jouluun ei aikaa kuin reilu kaksi kuukautta. Pitänee kohta alkaa kaivamaan joululaulu cd:t esiin jotta tyttö kerkiää jouluksi oppia laulut. Sen verran jo kuivaharjoiteltu, että "joulupuu on..." eka säkeistö alkaa sujumaan kohtuu hyvin. Ehkä sitä kuitenkin pitää tuonne marraskuulle odottaa ennenkuin todella alkaa kuuntelemaan joululauluja. Marraskuun alussa kyllä jo pikkujoulut tiedossa itselläkin.

Kylmä meinasi olla tänään jo postia hakiessa, kovin paljon ei tainnut plus asteita olla. Talvitakki pitänyt kaivaa jo esiin, kuin myös pipot ja hanskat. Tyttö ei vain meinaa millään antaa olla kinttaiden tai muidenkaan kädessä, vaan on niitä heti repimässä pois. Yllättäen tänään oli vaikeuksia saada niitä puetuksi, mutta uhatessani lähteä yksin, kiltisti antoi kädet sen jälkeen. Oiskohan että alkaa vähitellen ymmärtämäänkin puhetta, eriasia on sitten totteleminen.

Viikonloppuna olisi tarkoitus jos vain ei mitään ihmeellistä, taas harrastaa maakunta matkailua ja käydä sukuloimassa hiukan  kauempana. Tosin aika lyhyeksi on jäämässä, koska myös kotona pitää yrittää keretä puuhastella. Toivoa sopii ettei vielä lunta tule, kun talvirenkaat edelleen kaupassa. Yrittänyt odottaa ja jopa kysellytkin käytettyjä, mutta ei tahdo ton kokoisia olla kovin paljoa tarjolla ja kovin kaukaa ei hakemaan kannata lähteä. Viikonloppu ollut takarajana ja sitten tilaus menemään.

Eilen tuli testailtua maitojauheesta pannukakku, kun sitä sattui olemaan kaapissa. Ainakin vaimolle kelpasi illalla töistä tullessa. Suurinpiirtein seuraavasti tein eli reilu desi maitojauhetta veteen, jota oli 6-7 dl, vehnäjauhoja 4dl, suolaa 1tl, rasvaa (voi on paras)50g, 3 kanamunaa (jotka kannattaa laittaa lopussa ja ei muuta kuin kevyesti vispata sekaan).. Mikäli makeaa pannukakkua haluaa voi lisätä tieten sokeria maun mukaan, tällä kertaa jätin pois ja syötiin mansikkahillon kanssa. Tosiaan paistoin sitän 225 asteisessa uunissa noin puoltuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti