sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Röstiperunoita ja uunilihaa

Vaimo sunnuntain velvollisuus käynnillä ja tyttökin sopivasti väsähti, joten jäi hetki aikaa istahtaa. Ruokaa tosin kohta olisi tarkoitus alkaa laittamaan tai johan sitä on alettukin, kun liha uunissa.

Menu suurinpiirtein jo hahmottunut ainakin päässä. Illalla tehtiin lihalle (possupaisti) marinadi johon öljyä, soijakastiketta, balsamicoa, hiukan suolaa, fariinisokeria, ripaus inkivääriä ja jotain yrttejä lisäksi. Nämä sitten pussiin lihan kanssa ja yöksi jääkaappiin. Leivinuuni lämmitettiin illalla, joten siellä oli reilut sata astetta, kun lihan sinne joku aika sitten työnsin folioon käärittynä.

Lisukkeeksi tarkoitus tehdä röstiperunoita, joita ajattelin itsekkin pikkaisen maistaa pitkästä aikaa (eli luultavasti tiedossa mahan väänteitä hetkeksi). Eli keitetyt kylmät perunat raasteeksi, sekaan sipulia, suolaa, ja juustoraastetta. Sitten vain paistetaan pannulla (voissa) rapeiksi, lettupannulla saa pieniä ja suhteellisen pyöreitäkin.

Lisäksi kermakastike johon voita, vehnäjauhoja, ruokakermaa, ehkä hiukan maitoakin ja lisäksi mausteita hiukan. Salaatti löytyy valmiina eiliselta jääkaapista, jossa tomaattia, keräkaalta, kurkkua nyt ainakin. Jälkiruokahan tieten pitäisi jostain vielä keksiä, joten täytyy hiukan tutkia pakastetta ja ruokakaappeja, josko jotain löytyisi vai jääkö tämä vaimon tehtäväksi, hän kun osaa paremmin nämä makeammat jutut.

Iltapäivällä voisikin sitten lähteä ulos, mikäli mitään muuta ei keksitä. Ainakin nyt näyttää, että aurinko alkaisi paistamaan ja vajaat viistoista astetta pakkasta, joten ei vielä liian kylmäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti