maanantai 27. syyskuuta 2010

Kanapiiras

Päiväunien aika taas käsillä, vielä sängyssään tyttö "laulelee" unilaulujaan, mutta eiköhän jossain vaiheessa nukahdakin. Vaihteeksi aurinkoinen ilma, hieman kylmä mutta vaatteet on sitä varten, että voi pukeutua uloskin lämpimästi. Pitää tästä ulkona lähtä kohta haisteleen ulko ilmaa, kunhan tyttö kunnolla nukkuu.
Tai viimeistään kunhan vaimo saapuu kotiin, jolloin voi sitten vaikka nuotion tehdä. Vaimo lukenut täältä, että olen aikonut joskus paistaa makkaraa, mutta jäänyt aikomukseksi. (nyt makkarat ovat sulamassa ja näkösällä).

Taas väliin hieman ruokavinkkejä viime viikolta. Perjantaina tuli tehtyä kanapiiras, johon pohjan teki vaimo. kun hallitsee paremmin tuon leipomis puolen (väitti että kyseinen onnistuisi kyllä minultakin). Pohja joku perus piiras pohja, johon rasvaa, vehnäjauhoja, vettä ja suolaa (löytyy kokkikirjoista varmaankin). Täytteen sitten tein suurinpiirtein seuraavanlaisesti. Pannulle rasvaa, sipuli, kanasuikaleita, omenaa, ananaspaloja, soijakastiketta, hieman currya. (mausteita voi jokainen itse laittaa maun mukaan). Sitten vain vuokaan pohjan päälle täyte, kermaa (maitoa) ja kananmunaa sekaan, jonka jälkeen uuniin puoleksi tunniksi. Tuosta kuitenkin tuli hyvä, joten kokeilla voi.

Nyt kahvin keittoon ja lakanat ulos kuivumaan, kun kerran voi ulkona kuivattaa.


1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa. Nälkä tuli. Luin jo niistä kalapuikoistakin ja muista kokkauksista. Vasta tänne löysin.

    Lena

    VastaaPoista