maanantai 27. syyskuuta 2010

Maanantai ilta

Talo hiljeni muiden mentyä jo nukkumaan, itse jäin lämmitteleen takkaa, jotta aamulla ei palele. Aamulla kuitenkin jo pakkasen puolella oli, joten kun illalla lämmittää, antaa uuni aamulla kivasti lämpöä, eikä tarvi pattereita ruuvata isommalle. Säästyy sähköä ja eikös se ole ekologista, nyt vain pienhiukkaset lentelee taivaan tuuliin, kumpi sitten saastuttaa enemmän.

Tulikin mieleen saastuttamisesta tämä surullinen jätevesiasetus, että pitäisi joku uusi muovipönttö maahan laittaa ja sekaan hiukan sähköllä toimivia laitteita. Kalliitakin kuulemma ovat vehkeet ja toimivuudesta ei takuuta, joten meillä toistaiseksi odotellaan. Taisivat onneksi pari vuotta antaa lisä aikaa jahkailla. Meillä sakokaivojen purkuputket menee kohti lähipeltoa, mihin isäntä ajaa lietteen joka kevät, siinä ei paljoa meidän vedet haise. Sitä aina silloin oikein nauttii, kun maaseutu haisee tai ainakin melkein.

Se siitä ja tähän päivään, kun sain sentään kehuja jostain. Eilen saatiin omenoita ja niillehän piti jotain tehdä. Ei muuta kuin soseeksi keittelin ja hyvää tuli, sokeria ja hieman kanelia makua antamaan. Vielä on tosin yli puolet jäljellä omenoista, joten huomenna uusi satsi ja katsotaan mitä siitä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti