sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isänpäivä ja kakku

Alkoi tämä päivä sitten aamukahvin ja kakun kera, ei ihan sänkyyn kuitenkaan tuotu, tosin en niitä sinne halunnutkaan. Tyttö oli ihan omakätisesti kortin tehnyt tai ainkakin etuosan, äiti ehkä oli hiukan häntä tekstien suhteen auttanut. Mutta kiva kortti oli pöydällä odottamassa.

Nautitaan siis isänpäivästä ja toivotaan että tyttökin paremmalla päällä kuin eilen, jolloin mikään ei oikein meinannut olla hyvin. Liekö hampaat joita näyttää puhkeavan kokoajan tehnyt kiukkuiseksi vai onko muutoin hiukan kipeä. Itsellä meinaa ainakin yskä aina väliin vaivata.

Nyt ovat muut postin haussa, joten oli hetki aikaa kirjoitella ennenkuin taas pitää lähtä kahvia ja kakkua syömään. Kakku olikin hyvää, ei ollut täytekakku vaan joku vadelmainen juustokakku (tosin meillä oli mansikkainen) jonka vaimo eilen teki, itse pidän enemmän näistä kakuista, kuin perinteisestä täytekakusta.

Laitetaan tuon kakun ohje vielä

Pohja:
n. 150g keksejä muruina (Digestive)
75g voita tai margariinia

Täyte:
200g tuorejuustoa
100-200g vadelmia (tai muuta marjoja)
0,5-0,75dl sokeria
1/2dl laimennettua punaista mehua
5 liivatelehteä
2,5dl kermaa

Pinta:
200g marjoja
4dl punaista mehua
2dl hyytelösokeria

Tämä ei vaatinut kuulemma uunia ja tarkemmat ohjeet kuinka tehdään löytyy netistä tai vaimoltani.


1 kommentti:

  1. Leipojan ohjeita:
    Sulatettu rasva ja murustetut keksit sekoitetaan ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle.

    Liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseutetut marjat, sokeri ja tuorejuusto sekoitetaan. Kerma vaahdotetaan, laitoin vaniljasokeria 2 tl sekaan vaikka tuossa ohjeessa sitä ei ollutkaan.

    Mehu kuumennetaan ja liivatelehdet, joista vesi valutettu pois, "sulatetaan" mehuun.

    Sekoitetaan marja-tuorejuusto, vatkattu kerma sekä liivatemehu yhteen. Sokeria voi laittaa tässä vaiheessa lisääkin jos maku ei miellytä:)

    Seos kaadetaan vuokaan ja laitetaan jääkaappiin n.4 tunniksi hyytymään.

    Koristele hyytynyt kakku marjoilla. Mehu kiehautetaan kattilassa ja sekaan vatkataan hyytelösokeri. Anna jäähtyä pari minuuttia, ennenkuin varovasti valutat kakun päälle. Sitten vain annat pinnan hyytyä ja valmista on!

    Hyvä vaihtoehto perinteiselle täytekakulle ja hyvin näyttää maistuvan.

    VastaaPoista