tiistai 16. marraskuuta 2010

Porkkanalaatikkoa

Tyttö kiukutteli taas vaihteeksi itsensä sänkyyn päiväunille tavallista aikaisemmin, oli kait sitten väsynyt kun nukahti sinne suhteellisen pian. Eilen taasen heräsi aamuyöstä kolmen aikaan ja aloitti äänekkään puhelun sängyssä, sitä jatkui vaimon töihin lähtöön saakka.

Tosiaan tiistai jo menossa ja isänpäiväkakkukin tuli aamulla syötyä loppuun, ei jaksanut sunnuntaina sitä kovin syödä, kun vaimon vanhempien luona käytiin syömässä päivällä. Huomenna pitäisi vihdoin ja viimein saapua nuohoojan, onneksi eilen oli lämpöasteita, niin lumi tuli katolta alas. Koira vaan ei tahdo tykätä noista keleistä, kun katolta lumet tippuu. Onko se ääni ja tärähdys joka siinä syntyy, vai joskus jäänyt katolta tulevan lumen alle, sitä en tiedä. Nurkassa ja vieressä läähättää ja eilen tyttö muutaman kerran matki läähättämistä koiran vieressä.

Tässähän pitää kohta alkaa taas ruuan valmistukseen. Tänään sellainen perus jauhelihakastike, johon sieniä, sipuli ja hiukan kermaa lisäksi. Spagetin ja ehkä porkkanaraasteen kanssa sitten tarjoan. Porkkanasta tulikin mieleen, että lauantaina tehtiin lopuista porkkanoista laatikkoa ja nyt pitäisi jouluksi sen riittää. Kolmisen kiloa oli porkkanoita, joten ison annoksen sai keittää riisiäkin puuroksi. Ei ihan kerralla mahtunut leivinuuniin kaikki, mutta osa valmistui sitten miedommalla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti