keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Sähkön kulutus

Tyttö päiväunille ja hetki aikaa vaikka kirjoitella. Tänään ei ole taas yksin osannut leikkiä, joten saanut lattialla olla itsekkin. Päivät ei siis ole samanlaisia, toisena päivänä leikkii pitkät tovit yksinään, mutta on taas päiviä kuten nyt, hetkeksi jos johonkin katoaa, huuto alkaa perästä kuulumaan.

Kohta voisi juoda päiväkahvit, jotka tällä erää on valmiina termospullossa. Hoksasin että kahvinkeittäminenhän kuluttaa sähköä ja kun aamulla keittää kahvit, niin samalla tulee päiväkahvit, kun kerran termospullo olemassa. Tuli jossain ohjelmassa, mitkä laitteet kuluttavat sähköä ihan huomaamatta. Yhdellä kertaa kulutus ei paljoa, mutta vuoden mittaan erinäiset pikkuasiat, johon sähkölaitteita käyttää vain hetken, tekee kymmenien eurojen säästöt.

Vielä kun tuossa uutisissa mainittiin, että paikallinen sähköyhtiö miettii siirtomaksujen korottamista, kattaakseen myrskyistä aiheutuneita kuluja, niin kyllä sitä väliin tulee mietittyä miten saisi sähkön kulutuksen tippumaan tai onko vaihtoehtoja sähkölle.

Tuulimylly tuohon pellon reunaan hyrrään, niin ei haittaisi pienet sähkökatkot. Nytkin tuntuu tuulevan kokoajan, joten kun siihen vielä aurinkopaneelit kaveriksi, sitä olisi jo osittain omavarainen sähkön suhteen. Jonnin verran tulisi maksamaan niiden laitto, mutta ei se ole sähkö muutenkaan ilmaista. Jäänp taas vaihteeksi näitä pohtimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti