keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Lunta hetken

Vajaa viikko sitten tuli lunta ihan kunnolla ja oli mistä kolailla märkää lunta. Jos itse ei oikein innostunutkaan lumesta, niin tyttö oli sitäkin innostuneempi, kun aamulla heräsi ja ikkunasta ulos katsoi kuului "Nyt on tullut talvi".  Uloskaan ei tarvinut huokutella, vaan lumitöihin ja lumiukon tekoon samantien, tosin päivän antoi lumiukon olla ja sitten lapiolla hajoitti sen.

Lunta sitten kolailtiin pari päivää, lauantaina tuli siskon poika joka kolaili koko pihan. Muutama tunti häneltä siihen meni, tosin kolmena päivänä kolaili. Hyvää kuntoliikuntaahan tuo kolailu on ja näytti ettei kovin kylmäkään ollut

Nyt ilmeisesti sulaa lumet, mutta sen verran on aamulla tullut lunta, että hieman vielä joutuu kolaileen oven edestä, jotta ei kengät kastu. Tosin katolta kohta tulee lumet siihen kohta myös, joten ehkä odoteltava niiden putoaminen, jottei päälle tule.

Saa nähdä kauanko menee, että lumet katoaa ja milloin talvi oikeasti tulee. Jonkin verran luntakin saa tulla, mutta ei joka päivä tarvi pariakymmentä senttiä märkää lunta kolailtavaksi. Yleensä kun märkää lunta sataa ilma ei kovin kylmä, joten paita helposti kastuu sisältä päin.

Nyt siis vielä muutama työ asia pois ja sen jälkeen hieman siivoilua sisällä ja sitten kolailua ulkona, no jospa tyttö ja siskon poika auttaisi hieman puuhissa ja kuulostaa siltä että paikkoja järjestelevät, jotta imuroimaan kohta pääsen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti