perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vappua kohden

Pikku hiljaa taas ajatukset viikonloppuun ja jospa ilmat jatkuisi samanlaisena eli aurinko paistaa ja kylmäkään ei ole, vaan ulkona voi puuhastella ilman paksua vaatekerrosta. Pihalla kun tekemistä riittää, on haravoimista ja puiden pilkkomista, lisäksi asuntovaunun voisi hakea pihalle talvisäilöstä, jotta pääsee fiksaileen kesäkuntoon sen.

Ulkosauna kausikin pikku hiljaa alkanut, viime viikolla kun tytöllä oli mummu ja pappa kylässä ensi kerran tuli sauna lämmitettyä ja pääsiäisenä kun reissusta palasimme. Tuli pääsiäisenä ajeltua eteläisessä Suomessa sukuloimassa, kun kerran kesäkelit oli jo pääsiäisenä, nyt ei ihan pakko ole kesälle siihen suuntaan keretä, vaikka on kyllä tytölle luvattu, että muumeja pääsisi katsomaan.

Ensi viikolla onkin sitten vappu, eli kolmas peräkkäinen lyhyt työviikko, varsinkin kun vaimollakin vapun jälkeinen päivä vapaa. Tarkoittaa että on aikaa tehdä kotitöitä niin pihalla kuin sisälläkin, riippuen millaiset ilmat, nyt näyttäs sateita vapuksi lupaavan, mutta jospa ei pidä paikkaansa.

Nyt vielä hetki töitä, kun tyttökin viihtyy omissa oloissaan, kuunnelen satuja omassa huonessaan, eilen taas uusia lainauksia kirjastosta. Jokusen hetken kerkiää tehdä töitä ennen  ruuanlaittoa, ja saapa nähdä mitä tällä erää keksii. Ehkä keretään jonkun aikaa ulkonakin tytön kanssa pyörähtämään ennen äidin töistä tuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti