torstai 11. elokuuta 2016

Koulutielle

Tänään koitti sitten ensimmäinen oikea koulu aamu tytöllä ja "koti isän" roolissa saattelin ekaluokkalaista kouluun. Toki koulun käyntiä on harjoiteltu vuosi esikoulussa, mutta toisella paikkakunnalla ja eri koulussa. Nyt siis oli uuteen kouluun meno ja matkalla sanoi, että ihan pikkaisen jännittää.

Intoa ei ainakaan aamulla kouluun lähdöstä puuttunut, heräsi äidin töihin lähtiessä eli pari tuntia oli odottelua. Muutaman kerran totesti ajan kuluvan hitaasti, kun kouluun meno poltteli. Lopulta kouluun pääsi ja oman paikkansa ja pulpeltin oli löytänyt. Nyt ensimmäisten "läksyjen" kimpussa, kun reissuvihkon kansi pitää värittää.

Nopeasti on aika siis vierähtänyt, siitä kun pikkuisen tytön kanssa yritin opetella eloa kahden. Monet haasteelliset hetket sai elää ja yrittää opastaa tytölle elämisen saloja. Paljon on jo oppinut, mutta nyt yhdessä koulun kanssa jatkamme erilaisten taitojen opettamista hänelle. Lukemisen oppi jo keväällä, laskeakin jotain osaa, mutta paljon on vielä opittavaa.

Nyt siis arki todella itselläkin alkaa, jota rytmittää tytön koulu. Työaika on kait se jonka vaimo on kotoa pois eli töissä ja siihen liittyvät työmatkat ja väliin ehkä iltaisin pidennettynä. Tullut tavaksi alkuviikosta tehdä pidemmät päivät ja perjantaisin aloittaa viikonloppu hieman aikaisemmin. Nyt ehkä nämä pari ensimmäistä koulu päivää puoliteholla ja tytön koulun alkuun panostaen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti