keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Lommo naapurin autossa

Koti isän arkeen kait kuuluu selvitellä onko lapsi aiheuttanut lommon naapurin autoon. Naapuri tuli kysymään, että onko mahdollista, että meidän auton ovi olisi osunut heidän autoon. Aina se mahdollista on, mutta itsellä ja vaimolla ei ollut tiedossa, että olisi osunut.

No naapurin rouvan kanssa katsomaan ja kyllähän siellä painauma oli. Itse olin jo viikkoja aikaisemmin katsonut että siinä lommo. Kertoi pihalla kävellessä että oli kaupan pihalla ollut seinän vieressä eikä muualla käynyt edellisenä päivänä. Hänen mielestä oli tullut juuri eilen, vaikka mainitsin että olen huomannut aikaisemmin. Kertoi myös että toinen naapurimme (josta myöhemmin lisää) oli nähnyt tyttömme juoksevan juuri edellisenä päivänä autoon yksin ennen äitiä ja isää.

On voinut juosta ja juokseekin, mutta kyseisessä autossa ovet saa auki vain avaimella ja ne aina lukossa. Muistin että aukaisin tytölle itse oven ja siinä se ei osunut. Aika usein kuten nytkin palatessa autosta tuli pois ennen ruutuun ajamista. Lyhyen keskustelun jälkeen totesi että harmittaa ja omasta pussista maksaa. Keskustelu hiukan tyssähti kun katosi pohja ajatukselta, että tyttö ei ollut päässyt autoon yksin.

Nyt jälkeenpäin mietin, että yrittikö saada sen meidän syyksi ja maksettavaksi. Itse ja vaimokin on painauman nähnyt aiemmin, mutta nyt olisi ollut naapurin todistus, että tyttö meni yksin autoon. Mainitsin että eikös lommo ole ollut jo kauemmin, jonka jälkeen yritti toisen naapurin kertomalla saada tyttömme syyksi ja juuri edellisenä päivänä tapahtuneeksi. Kertoi myös että oli juuri ollut huollossa, mitä merkitystä sillä on että juuri sinä päivänä tapahtunut.

Kertoessani että auton ovet lukossa ja auki saa vain avaimella, putosi pohja siltä että tyttö olisi voinut olla yksin kun ovea avasi. Mikäli ovet olisi voinut avata kauempaa, en olisi voinut olla niin varma että avatessa ei olisi osunut. Nyt siis jäi mysteeriksi, että miten oli eilen lommo tullut. Vai oliko kuitenkin ollut pidempään joko itse aiheutettuna tai jossain muualla tulleena.

Toki ymmärrän että kohtuu ahtaissa parkkiruuduissa voi tuollaista tapahtua. Itselläkin varmaan tulisi ensimmäisen viereinen auto mieleen. Se miksi epäilys, että itse aiheutettu, kun yritti saada sen juuri eilen tapahtuneeksi, vaikka itse mainitsin että olemme lommon aikaisemmin huomanneet. Hyväksyi kuitenkin sen että luultavasti ei meidän aiheuttama.



Vielä lyhyesti toisesta naapurista, joka "todistaja". Meillä toinen auto ja sille varattuna toinen autopaikka, jossa lukee varattu. Eka kerran siihen auton ajaessa tuli sanomaan hiukan äkäisesti että enkö osaa lukea mitä lukee tolpassa. Vastasin että meille on varattu kyseinen.
Ennen sitä olin käyttänyt autoa ovemme edessä, jotta saimme muuttokuorman siitä purettua. Eli jatkoi siihen, kun syyllisti väärästä, että oli pelastustiellä hetken. Sanoin asiat kuten oli, että tyhjensimme auton. Kääntyi ja meni sisälle, jonka jälkeen ei ole asiaa ollut.

Iäkäs herra kyseessä, joten pitänee hyväksyä että seuraa tekemisiämme. Luultavasti etsimällä etsii asioita, joista voisi huomauttaa. Itseä se hetken ärsyttää kun valittaa turhasta ja pitää toivoa ettei lapsen tekemisiin puutu.

Lommon saaneesta naapurista ei kovin negatiivinen kuva jäänyt, mutta lisäsi toiseen naapuriin lisää negatiivisuutta. Varsinkin kun oli "kävelyllä" autokatoksen takana sillä hetkellä, kun toisen kanssa autoa katsoimme.

Nyt ruuan laittoon vaimolle eli katsomaan jääkaappia että mitä tällä erää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti