tiistai 11. lokakuuta 2016

Ruokaohjeet netistä, lehdistä vai kirjoista

Tässä mietin mistä hakisi ruokaohjeita, kun pitäisi taas jotain keksiä ruuaksi. Valinnan varaa on, on nettiä, kauppojen ruokaohjevihkosia, ruokalehtiä, ruokakirjoja sekä television monet kokkausohjelmat.

Sohvalla olisi kolmen eriruokaketjun vinkit omista tuotteistaan. Ohjeiden "huono" puoli on, kun ei välttämättä löydy juuri sitä Pirkka maitoa, vaan jotain muuta ja ei voi olla varma onnistuuko sillä. Niistä kuitenkin tulee väliin poimittua ohjeita ja jos vielä kaupassa muistaa mitä mihinkin menee, niin voi kokeilla.

Omalla kohdalla kuitenkin suurin osa ohjeista tulee haettua netistä, kun on suurin piirtein ajatus mistä valmistaa. Ohjeita sitten löytyy kotikokin sivuilta, keskustelupalstoilta ja blogeista. Tähänkin blogiin tullaan joskus ruokaohjeita etsiessä, jopa itse löytänyt omiin vanhoihin kirjoituksiin tiettyä ohjetta etsiessä. No netistä löytää nopeasti mitä mistäkin raaka-aineista saa tehtyä.

Ruokakirjojakin tulee käytettyä, esim. Kotiruoka kirjoja, joista toisen uudemman version sain poikamies aikana äidiltä lahkaksi ja toisen vanhemman painoksen löysimme vasta kirpparilta. Vanhemmilla ohjeilla saa lähemmäs äitien makuja ruuat ja leipomukset. Eilen tästä vanhasta kirjasta otin ohjeen makaroonilaatikolle. Eli makaroonit ensin keitin ja sitten munamaidon kanssa uuniin.

Mutta miten ruokalehdet voivat, kuitenkin niistä kokoajan tarjouksia. Luultavasti ihan hyvin ja kyllähän uudet ideat ruuanlaittoon saan lehdistä ja joskus jostain kokkiohjelmasta. Lehdistä luettuna jää paremmin mieleen ja voi ohjeesta kännykällä kuvan napsaista, jotta muistaa kaupasta tuoda oikeat raaka-aineet.

Nyt siis taas miettimään sitä ruokaa tai ehkä mennään eilistä lämmittäen, kun sen verran reilusti tuli tehtyä. Tosin lisukkeeksi jotain muuta tällä erää.



Lopuksi hieman ruokalehden mainostusta tai ainakin linkki mistä pääset tilaamaan itselle tai ystävlle ruokalehden. 

Tilaa nyt Glorian ruoka&viini tarjoushintaan 7kk (5 lehteä) vain 35,00 € ja voit valita lahjaksi Glorian ruoka&viini 100 parasta -ruokakirjan sekä bambuiset keittiölastat tai 1kk:n lisäpituuden tilaukseesi!
Tilaajana saat käyttöösi myös Digilehdet-palvelun jossa voit lukea 15 eri Sanoman aikakausilehteä! 

(yllä olevan linkin kautta tehdyistä tilauksista minä bloggaajana saan hiukan tuloja, jotka lupaan käyttää ruokiin joilla yllätän vaimon)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti