maanantai 24. lokakuuta 2016

Syysloma takana

Viime viikon sai tyttö hengähtää koulun käynnistä ja oli syyslomalla. Alkuviikon vaimo oli töissä ja omat tekemiseni meni tytön höpinöitä kuunnellen. No ei kokoaikaa, vietti useita tunteja ulkona maahan tippuneiden lehtien parissa, välillä niissä kieriskellen.

Loppuviikosta oli sitten kaikilla lomaa ja auton nokka kohti pohjoista ja mökkiä. Kieltämättä muutaman päivän loma teki hyvää ja vieläkin kait loman tunnelmissa, kun työt ei meinaa lähteä käyntiin. Pari päivää mökillä omissa oloissa ja paripäivää kyläilyä loman päätteeksi.

Intoa puhkuen taas tänään lähti kouluun tyttö, tällä erää jopa pääsi matkaan ilman suurempia kiirehtimisiä. Sai vaatteet päälle ja muutkin aamurutiinit hoiti ajallaan, eikä tullut kiire kuten aiemmin. Jospa syysloman aikana on sisäistänyt, että kouluun lähtiessä ei tarvi tehdä muuta.

Nyt jo kyllä koulustakin tullut ja lukuläksyt ääneen minulle lukenut. Hyvällä tuulella tuntuu olevan, joten ehkä tässä itsekkin hiukan vielä kerkiää töitä tehdä, jahka virtaa saan. Ruuan valmistukseen ei tällä erää aikaa mene, kun pakasteesta vanhoja lämmittää. Loppuviikolle pitäis keksiä taas uusia ruokia mitä ja mistä.

Nyt kun syysloma on ohi, voikin alkaa odotteleen joulua ja sen tuomaa lomaa, no ei tuota itsellä ja vaimolla lomaa kovin tiedossa. Tosin onhan tässä isänpäivä lähestymässä ja mielenkiinnolla odottelee jo mitä sitä saakaan lahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti